Tuesday, September 2, 2008

juadah bulan ramadhan



Esok bermulalah tahap kesebokan tahap gaban buat aku & family kerana kena menyiapkan juadah untuk berbuka buat semua orang islam yang berpuasa. (kena beli bukan free), tokey lembu pun jual lembu.

Tak lupa juga buat DJ Epoi yang sudi meminjamkan mesin tebu untuk business bulan ramadhan, Dj Epoi sanggup berkorban demi kengkawan yang mahu belajar berniaga kecil kecilan,dan memberi tip2 yang berguna untuk berniaga air tebu(1st time niaga air tebu ni)...kalu bab makanan tak de masalah, bab air2 ni memang kurang expert, nasib baik Dj Epoi ader...(bodek lah ni)....

Buat kengkawan yang berada di project manjalara jangan lupa singgah2 lah sebelum balik rawang, kang dahaga kat tengah jalan boleh rasa manis tak air tebu tu....hehehehe

p/s: posa tu kena lah jujur...jangan nak ponteng, kaum hawa boleh la...sebab ader cuti 1 minggu...tapi kena ganti gak lepas raya.
*kedai mamak buka pintu belakang, jangan pegi tapow plak.

2 comments:

Epoi said...

Selamat Posa..dan selamatlah segala2nya buat Bro Ramapage..dan rakan2 blogers

Itu la....bulan ramadan yg mulia ni sebenarnya banyak hikmah + kelebihan + Dugaan + Rezki....,Dj epoi nk citer ckit pasal REZKI..
Bulan ramadan adalah satu pluang untuk kita sama2 carik Rezki/bisnes..yang setahun sekali jer datang...kaum/bangsa lain pon menantikan saat Ramadan ini untuk juadah masakan org Melayu...jadik tak salah kalau kita ambik kesempatan yg terbaik ini untuk semua itu....
Tahniah kepada bro Rampage..coz tahun ni..ada tambahan menu baru Air Tebu kua..kua..kua
Sebenarnya..apa yg Dj Epoi bantu adalah salah satu daripada tanggungjawab Dj Epoi kat muka Bumi Allah ni...

Semoga untung tahun ni lebih ckit hehehheeh...INGAT..baby Ramadan on the way...

Dj Epoi seronok tgk kawan2 semua masuk line bisnes...kecik2 ni....
Panjang kata...kalau tak ada 1st step..mana nk ada 1000 step, btul tak?

Dj Epoi
http://epoi8787.blogspot.com/

p/s tak sabar nk rasa lauk pauk bro rampage ngn family
p/s bila nk arrange buka posa sesama eikk?
p/s tunngu citer bazar ramadan Dj Epoi ngehx3
p/s masih ada lagi ker yg posa yang yuk.....pagi2 buka periok?..(bawa2 ler berpuasa)

rampage said...

terima kasih Dj Epoi, harta yg halal jangan diharamkan...allah melihat apa yang kita lakukan, segalanya di hisab oleh malaikat di kiri dan kanan kita, dicatit dan dilapurkan kepada nya.