Saturday, February 28, 2009

UPGRADE

Salam semua blogger, entry kali ni saje je untuk update blog yg dah bersawang rasanye. Sorry guyz...sebok cikit, tgh training kan budak2 baru tentang ISO9001:2008.

Pening gak kepala bila budak2 freshie tanya tu tanya ni...tapi aper bleh buat dah tugas kena la selesaikan gak. Ok berbalik pasal tajuk entry kali ni...

Upgrade...ni sebenarnya saki baki floor tile kat site Rampage. Contractor dah telebih order jadi Rampage pun bincang ngan mereka untuk mendapatkan tile tu secara percuma...alhamdullilah selepas perbincangan dilakukan dia orang pun setuju untuk mendermakan tile lebih tu kat Rampage.

Dengan tak membuang masa Rampage capai H/P call kampung pasal project upgrade. Cuma my uncle kena keluar cost untuk membeli simen + ready mix untuk buat lantai baru....


base dah siap letak crusher run + pasir


laying tile in progress-buat sendiri jer, tak upah orang



Part yg dah siap

Thursday, February 26, 2009

Dj EPOI DI TERJAH....

Salammmmm...semua blogger.... pada hari sabtu lepas Rampage & keluarga menerjah umah Dj Epoi kita, teringin sangat nak tengok orang baru dlm Family dia..... muka sejibik cam Dj Epoi.

Dj Epoi...dgn Afiq Safwan.

My hensom son...cam bapak dia...dibelakang anak Dj Epoi (Sponge Bob)tgh bancuh air untuk kita orang.


Afiq Safwan...ni bangun time lapar jer...penat Rampage kejut...tido jer...konpom follow bapak dia ni.....ehehhehehe jgn mare aaaaa.



Wednesday, February 25, 2009

PROJECT IKAN KELI

Project ikan keli ni diusahakan oleh pakcik2 + Rampage. Ialah dari tanah terbiar kosong baik buat project yg berpaedah...



Terdapat 10 buah kolam buat masa ini. Akan di tambah di masa hadapan, bergantung kepada permintaan pasaran.




kolam2 pengasingan ikan mengikut umur mereka yg sewaktu dgn nya...ia bertujuan untuk memudahkan sistem pemakanan, yela...bila besar tentu kuat makan...kan...kan...kan. Kalu terlebih bagi makan, air akan cepat kotor dan berbau hanyih...sebab makanan tadi akan mendap di dasar kolam.




Anak2 keli yg sedang membesar.


Proses penukaran air.....kira cam ikan mandi la...seminggu sekali, kalu tiap2 hari tuka air bisa bankrap dong.

p/s:
- lepas ni project Rampage nak ternak lintah plak..."boleh buat minyak lintah..hehehehehe"
- orang cakap ternak lintah ni lagi senang, tapi tak tau lagi sebab belum cuba.
- mula2 ingat nak ternak katak, tapi wife Rampage geli la plak.

Wednesday, February 11, 2009

PELUANG BERNIAGA

Kepada rakan2 blogger tegar...

Rampage baru balik dari dengar ceramah berkenaan cyber by AG GENESIS SDN BHD.

Ini aderlah MLM cyber business, peluang terbuka untuk 4800 orang sahaja, modal pinjaman disediakan oleh TEKUN NASIONAL (sebuah badan yg memberi pinjawan perniagaan dibawah pengawasan kerajaan).

Apa yg Rampage nampak, peluang untuk blogger2 yg duduk umah goyang kaki, baik masuk cyber business ni, sebab tempat terhad...dapat gak side income.

Dalam tahun depan they will start laying submarine cable (fiber optik) from Bandung to singapore, Malaysia last stage at Jakarta. Bandung will be their main frame (due to low cost)...for your info Bandung are Indonesia biggest network hub like Cyberjaya.

Bende ni dah lama dah, tapi sayang orang melayu kita ni malas nak dengar pasal MLM ni...kan...kan...kan. Rampage pon sama, banyak yg Rampage pergi dengar pasal dia orang punya strategi pemasaran satu pon Rampage tak conpiden, tapi kali ni lain cikit, lepas dengar jer interesting...coz tak perlu cari down line sampai puluh ribu untuk cari duit.

One more thing their been using own network line (coming soon on september 2009)...more faster than P1 WiMAX in Malaysia. (Baik punyer Promote ni..). Tak rugi kalu nak cuba ni.

Paling Rampage berminat ialah AG Meet -persidangan video complete with white board untuk conteng2 atau lukis aper2 jeeeee. AG Coach-tempat kita letak aper jer, pastu sapa yg tengok kita dapat income, tak macam youtube orang tengok tapi kita tak dapat aper2.

Ok lah sampai dicini jer dulu...Kalu berminat roger2 ok.
Rampage nak titon ni, esok ader meeting & seminar ISO whole day, kena jadi presenter plak...mentang2 la Rampage dari ISO componi(sunway) dia orang suruh jer...Nasib baik meterial dah ciap...kalu tak gerenti tgh gelabah ni....hehehehe

Saturday, February 7, 2009

KAMPUNG HALAMAN KU

Bertempat di Mukim Kuala Langat Rampage telah dibela oleh kedua Atuk & Nenek (arwah) sejak dari kecil lagi hingga berumur 7 thn...

Kemudian Rampage tinggal ngan kedua orang tua Rampage, bersekolah rendah di Shah Alam (Sekolah Rendah Kebangsaan seksyen 6) hingga darjah 6, lepas tu Rampage telah membuat keputusan untuk tinggal di kampung semula bersama Atuk & Nenak dan bersekolah menengah di sana (Sekolah Menengah Teluk Panglima Garang).

Sepanjang tinggal dikampung, Rampage telah belajar berdikari dgn membuat kerja2 kampung untuk menampung perbelanjaan di alam persekolahan, Atuk berkebun sendiri...menanam pokok buah sukun dan kelapa sawit.

Rampage mengambil upah memetik buah kelapa sawit di sekitar kampung, untuk menambah pendapatan...nak harapkan Atuk & Nenek, mana mereka ader duit (tak kan nak menyusah kan mereka)...banyak kerja yg Rampage lakukan untuk mencari rezeki yg halal...jadi makanik lah, angkat tanah merah la, membaja lah, kerja ladang ayam lah, petik tembikai, cempedak dll lah, semua rampage sapu asal masukkkkkk. Rampage cuma satu jer yg tak pandai sampai sekarang iaitu motong getah...hehehehe.

Hobi masa lapang Rampage dikampung ialah memancing di sungai sampailah sekarang...

Ni gambo rumah kampung Rampage...rumah yg baru dibina ganti yg lama. gambo rumah lama dah cari tapi lupa letak kat mana tah...nanti kalu dah ader rampage upload kan...












Thursday, February 5, 2009

ESENTE @ KGSAAS

Salammmmmz...Semua, sori lama tak update blog sebok sikit tgh kejar C.F untuk project. Lagi pon n/book Rampage baru jer kuar dari sepital...

Ni Project yg Rampage jaga kat KGSAAS (Kelab Golf Sultan Abdul Aziz) di seksyen 13 Shah Alam.

Rampage ambil alih project ni pon dah 65% siap...tapi bab finishing Rampage yg sudah kan...banyak cabaran yg dilalui sebab budak yg jaga dulu langsung tak jaga kuality workmanship on structure...menyebabkan banyak benda yg Rampage kena guna pengalaman sepanjang 13 thn dalam construction line, kalau tak bute jer kena makan kuae tiau (kena tiau lah ngan boss) la.

Project Rampage selepas ni still kat KGSAAS (Zone A) bina high end appartment tak tau berapa tingkat, asyik tukar design jer...masuk hari ni dah 8X tukar design....hehehehe lantak le, Rampage makan gaji jer ader project RAmpage jage kalu tak gi Authority jer la keje Rampage.

Company nak anta Rampage gi project kat Ampang tapi Rampage tolak sebab kat sana conpom makan kuae tiau jer hari2, project kat sana dah delay 6.5 bln, pastu high end condo c/w swimming pool each unit....mampos kalu ambil bekas orang ni...sebab dia yg jaga project kat sini dulu (nasib baik itu olang dah belenti...kalu tidak mesti kena tiau ngan Rampage)...

http://biz.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2007/8/6/business/18489298&sec=business

http://www.fullhouse.com.my/public/pub_projad.asp?proj_id=1110

BUNGALOW


SEMI DETACHED


GUARD HOUSE

Tuesday, February 3, 2009

KEDAH DARUL AMAN

Pada raye cina yg lepas Rampage & family gi Sg Petani kedah, Ingatkan Dj Epoi balik kampong tapi hampehhh dio tak balik.

Bukan ape, jalan2 + ader kenduri khawin kat Sg petani, perjalanan yg mengambil masa 4-5 jam jadi 6 1/2 jam...jem gila.
Kerana ni kenduri khawin anak abang ipar Rampage, terpaksalah REDAH JEEEER jem kat jalan tu, Jem dari Beranag sampai Ipoh OOO...pastu sambung balik jem kat Juru sampai exit Sg Dua baru jalan clear. Ni semua di sebab kan pemandu yg tak bertimbang rasa di jalan raya, potong ikut emergency lane bila nampak polis baru sebok nak masuk balik, tu tak kira kemalangan lagi tu...semua yg nak balik kampung lupa nak check lampu belakang tu nyala ker tak.

So ni lah majlis kenduri di Seri Astana, Sg. Petani.

ROMBONGAN PENGGANTIN LELAKI

SEDARA MARA DARI KL

NAK KARAOKE TV TAK DER...NYANYI IKUT LIRIK JE LA KIRAOKE
-NI BAB TAK TAU NYANYI LA SEBAB TU SEMUA AMBIL BAHAGIAN

PENGGANTIN LELAKI TIBA...KOMPANG DIPALU, SELAMAT PENGGANTIN BARU


ANAK RAMPAGE YANG KELETIHAN MENJADI PENANGGAH PADA HARI ITU.

NI RERAMAI TGH KIRAOKE LAGU ASPALELA. SOLI MUTU AUDIO KURANG MEMUASKAN.

video