Sunday, March 22, 2009

BEWARE TO ALL MUSLIM

Salam Blogger semua...

Ari ni Rampage ader cikit time nak kongsi ngan lu orang pasal barang yg di larang makan oleh umat islam.

Semalam Anak buah Rampage, gi 7-11 beli junk food (jajan) nak tengok AF punyer pasal. 
Dia orang main belasah jer beli,  nenek bagi duit....lepas kena bodek. Coz dia orang tau my son suka makan sweet so they bought a chewgum.

Nak dijadikan cerita, nasib baik Rampage terbelek ingredient pada bungkusan tu, masya allah terperanjat Rampage coz ia menggandungi bahan yg HARAM dimakan oleh umat islam.

Sungguh tak disangka pihak 7-11 tak check langsung pasal sensitivity umat islam, tak ader lebel non-halal pon kat paket dia. Yang tergerak Rampage check tu pasal takder logo halal.

So for all of blogger careful when you buy a junk food for your kidz.

front view

back view


cuba tengok ingredient dia. ader pork skin

5 comments:

MariaFaizal said...

OMG!
Thanks for sharing bro.
Alhamdulillah so far my children memang x suka jajan.

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiiiiii...

Terang2 nampak siut!!!!!

Siul nyer 7e ....tak peka langsung ngn sensitivi masyarakat Islam....
wahal dari pandangan Mata Gua....orang Melyu kita selalu berurusan kat 7 e...

Saper2 yang pandai....korang tolong Buat Komen Pemantaun buat mana Badan Yang Berkait..

Siut Btul.....

Tq JoeRampage

rampage said...

salam...

Maria...kira good for your child, coz tak suka jajan, anak Rampage suka jajan coz my maid suka bawak pegi kedai. hehehehe.

Dj Epoi...tu kira nasib baik tergerak hati nak check bungkusan tu, sebab takder logo halal....memang mangkok hayon betul 7e tu.

mia said...

lodge complaint to 7-e!!
and also to jabatan apa2 ntah yg btanggung jawab...

amirul said...

Salam Bro,
Camne bleh terlepas pandang nih? Apelah nak jadi ngan Malaysia ni? Semua nak untung je lebih... Nasib baik aku ni suke belek2 setiap bende makan yg aku nak beli... Harap setiap pengguna mengamalkan sikap prihatin dan luangkan sedikit masa utk membelek makanan yg mereka mahu beli... bukan main belasah je... cuma risaukan bebudak je... hmmm...:(